Klara, färdiga, gå..!

Quiz night & Debaser =)

Kategori: Allmänt

Hittade till Malmö igår...

Cissis sista dagar i Lund nu så vi var ju tvugna att hitta på något i hästväg, hihi! Först var det after work och quiz nigh som gällde. Trots att vi inte vann (med 13 poäng tog vi oss inte jättelångt, den som vann hade typ 29) var humöret på topp och vinet och B52:orna flödade!

Vi tog oss så småningom till Debaser. Eftersom det var en vanlig sketen onsdag var där inte direkt packat med folk; lite dålig musik men lagom med plats i baren passade dock helt perfekt och vi höll ställningarna på dansgolvet tills det stängde.




Idag ska jag bowla med IM's volontärgrupp och ungdomarna vi jobbar med!
Ska bli kul faktiskt =)

Satt och kollade igenom volontärarbetena utomlands och blev lite sugen faktiskt. Synd att min Spanska inte är att hänga i julgranen annars hade nog Guatemala varit det jag helst hade valt. Men indien eller Nepal låter också spännande! Funderar på att åka nästa vår faktiskt. Jag har alltid velat göra det och kanske skulle man kunna slå ihop det med sitt uppsatsskrivande?! Jaja vi får väl se hur detblir; mycket snack och lite verkstad kanske!!

Blub, blub, bluuub =)

Kategori: Allmänt

Idag tog jag äntligen tag i simningen...
10-gångerskortet inhandlat och jag måste ju ta slut på det innan jag lämnar staden!
Sköna femtio längder blev det i alla fall, men skönast var dock bastum efter, haha!!

Irritation över förvirrade lärare och Läckerol i 2-pack...

Kategori: Allmänt

Nu kanske alla ni, i alla fall ni som visste att jag skulle ha skola idag mellan 10-13 (säkert ingen, men ändå), undrar varför jag är hemma och bloggar kl 11.28. Jo, det ska jag säga er, att än en gång var det en lärare som missförstått och därför inte alls var på institutionen för att undervisa. Vad händer den dagen jag missförstår eller skriver fel i min kalender och tror att examinationen (vilken det nu skulle röra sig om) ska vara på fredagen och inte tisdagen. Jag hoppas dom är överseende då?! Lite irriterad blir jag allt...

Irriterad blir jag också på det faktum att Läckerol säljs i 2-pack, men bara med två askar av samma sort!! Lever vi inte i valmöjligheterna och lyxkonsumtionens tid?!! Jaja man kan inte få allt här i livet.

Jag är ju i alla fall ledig idag, men nu måste jag gå i skolan på onsdag istället och jag fick ju trots allt ta mig upp ur sängen tidigt imorse trots att jag var såååå trött...

Aaaarrrrgggghhhh!

Skulle det vara fysiskt omöjligt att slicka sig själv på armbågen?

Kategori: Allmänt

Hmm jag har hört att det är så, men senast jag hörde det så sa dom faktiskt pussa sig på armbågen... Det är betydligt svårare!! Igår var det utgång med tjejerna på Ög's som gällde. Halvvägs genom vinet och Sambuccan bestämde vi oss för att göra ett försök...

... Det var INTE vackert, hahaha!



Det togs en del fina (seriösa) bilder också, men jag ooookar inte lägga upp fler!
Jag älskar i alla fall min nya kamera =)

Movie night!

Kategori: Allmänt

Sov alldeles för länge idag och trots att jag ska upp imorgon så har jag insett att jag nog inte lär somna inom de närmsta timmarna i alla fall...

Tur är väl då att jag fått ett efterlängtat paket från CDON på posten, hihi!
The shining, Departed, Shakespear in love, pride and prejudice eller nån av Gudfadernfilmerna??

Hmmm... svårt val!

Dagens låt

Kategori: Allmänt

Damien Rice - The blower's daughter



UNDERBARAST

... och förresten...

Kategori: Allmänt

Jag ska flytta =)  Jag ska flytta =)

Jag ska flytta =)  Jag ska flytta =)

Jag ska flytta =)  Jag ska flytta =)

Jag ska flytta =)  Jag ska flytta =)

Jag ska flytta =)  Jag ska flytta =)

Jag ska flytta =)  Jag ska flytta =)

Jag ska flytta =)  Jag ska flytta =)

Jag ska flytta =)  Jag ska flytta =)

Räcker det inte med ett brev av kungen?

Kategori: Allmänt

Men hur skulle samhället se ut?

Jag såg precis ett TV:program där man diskuterade den framtida möjligheten att människan i mitten av 2000-talet skulle kunna leva tills man är 200 år. Detta verkar för mig högst osannolikt, men vad som störde mig på var att debatten just handlade om ifall människor faktiskt skulle vilja detta egentligen. Min största fråga var; hur skulle samhället se ut?

Idag så blir det vanligare och vanligare att människor går in i väggen i 35:årsåldern. Visserligen har jag ingen pålitlig källa eller några fina rapporter på detta, men jag hoppas att ni har överseende. Samtidigt som medicin och forskning går framåt så förtidpensioneras många. Redan nu lever vi betydligt länge än för några år sen och jag undrar om folk verkligen skulle vilja leva längre om detta innebar att man inte fick pensionera sig förrän man fyller 75... eller ännu värre; 104.

Vi har redan problem i Sverige när det gäller vård av äldre och att det föds relativt lite barn i denna delen av världen gör att vi kommer ha stor brist på arbetskraft i samhället inom snar framtid. Hur skulle det då se ut om man levde dubbelt så länge? Det skulle ju med största sannolikhet inte betyda att man skaffade dubbelt så många barn som skulle kunna jobba? Och om detta varit fallet; hur skulle vi få plats med bostäder till alla?

Jag antar att de skulle få köpa sig varsin bostadsrätt?

Hur som helst... Om nu människan lyckades klara sig ur sina deprissioner, sjukdomar och arbetsrelaterade skador och leva 100 år mer än den lever idag; hur skulle egentligen framtiden se ut? Och har forskarna funderat på detta? Han jag såg i debatten verkade inte ha gjort det, han verkade vara mer förundrad över hur det skulle kännas att läggas ner i flytande kväve i Arisona efter sin död, men han kom ju i alla fall fram till att det var bättre än att läggas i jorden.

Tillsammans med honom i diskusionsgruppen satt Göran P och Anitra Steen (av helt andra anledningar såklart). Göran verkade inte vilja leva 100 år till, kanske för att slippa hålla fasaden uppe. Jag gillar i och för sig Göran, men lite komiskt var det när han och Anitra satt i 20 minuter och pratade om hur de brukar hångla överallt och att deras bråk handlade om smutstvätt och dålig bilkörning.

Nu har min hjärna arbetat färdigt för denna kväll; jag har analyserat nog...
GOD NATT PÅ ER =)

The return...

Kategori: Allmänt

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Det var ett lyckoskrik! Nu är jag hemvändande och infinner mig snart i Landsets Krona på heltid igen, närmare bestämt i Sandvången.

Det må vara en etta och inte ett slott, men 50 km2 ska jag nog klara mig på =)

Eftersom lägenhetsbilden är i pdf så vet jag inte hur man kan lägga upp den, men den är jäääättefin, hihi!
Landskrona here I come... again!

Sure everyday is a gift...

Kategori: Allmänt

... but why does it have to be a pair of socks?

Love lockdown!!

Kategori: Allmänt

I'm not lovin' you the way I wanted to. See I had to go, see I had to move!
No more wasting time, you can't wait for life...

We're just racing time; where's the finish line?

Anno 2008 i bilder =)

Kategori: Allmänt



Happy new yeaaaar!!

Kategori: Allmänt

Förfest med skumpa, 3-rätters på Cardinal och party party party!!
Ett av de mer lyckade nyårsfirandena....




This is the year!!
2009