Klara, färdiga, gå..!

A night to remember =)

Kategori: Allmänt

... eller kanske inte!!

Så var Kattis ett år äldre och det var reunion för gamla glada gänget!! Först helkväll med idolspelet, hihi! Sen blev det utgång på Buddha lounge. Jäkligt trevligt faktiskt! På slutet blev jag lite väl sentimental... då gick vi och köpte kebab och baklava. Efter att vi smällt i oss det så ränsade vi frysen och gittade en halvt uppätet paket Ben & Jerrys - chocoate fudge brownie! Mums!! Började se Pollianna (hmm ursäkta stavningen...) Men eftersom klockan var lite väl mycket för en film från 1960 så somnade vi fint framför TV:n!! Antar att champagnen gjot sitt :P



Idag kollade jag och Kattis färdigt filmen och sen såg vi a time to kill också! Efter massa timmars filmtittande var det dags att dra sig till Landets Krona igen. Annica hämtade mig på stationen och vi åkte hem till min mamma och åt ugnsbakad falukorv med POTATISMOS!!!

Såg världens sämsta film... Gangster!! Usch!

Strax efter att vi lämnat tillbaka filmen på Videomix blev stället rånat! Gissa vad vi blev förvånade när vi bara kört en sväng och nästa gång vi åkte förbi var det fullt med poliser där. Men till Annicas stora besvikelse var jag ju inte inte och lämnade filmen en kvart senare, vilket tydligen hade gjort denna dagen till dagen med stort D, hehe! Men efter att vi hade kört förbi 9 gånger (säkert 14 egentligen men det kan man ju inte skriva) så kände vi att det var dags att köra hem igen... innan vi blev alltför uppmärksammade av polisen :P

Händelserika 24 timmar!!

Dagens tips: Ben & Jerrys glass (min och Timbuktus favorit)

Jul i Landets Krona!!

Kategori: Allmänt

På stora hemvändardagen (juldagen) var det dags för utgång i Landskrona. Efter en väldigt annorlunda julafton var en kväll i festens tecken nog så välförtjänt! Här kommer lite bilder från julafton och juldagen... Enjoy =)


image23image25image26

Julklappsöppning på morgonen när pappa kom över på frukost!!

image27image28

Lillasyster blev superglad för sina paket... jag blev mest förvånad :P



image30image29image31

image32image33

Förfest på Tycho!!

image34

Sen avslutade vi kvällen på Tages!!

Julafton på universitetssjukhuset MAS!!

Kategori: Allmänt

... och så var julafton över!!

En förhållandevis lugn start! Förberedelserna var klara i god tid och frukosten kom och gick utan visare bravader. Pappan var här och lämnade julklappar; fick en skrivare!! Sen var det julmat och så började tiden lida mot Kalle Anka... då ringde en kompis vars mamma hade akut åkt in på operation på sjukhuset i Malmö... Så här i juletid är dte många som råkar skära sig i handen när man ska dela glass :P

Så det var bara att åka med! Sneglade på Kalle medans julklapparna öppnades! Fick aaallllt jag önskat mig!

Så julen var fartfylld! Sibyllahamburgare på MAS, efter 5 timmar var jag hemma igen... slå det om ni kan!

Dagens tips: Omväxling förnöjer :P

Ikväll blir det hur som hels utgång på Tages i hemstaden!! Liten jultradition... Imorgon kommer bilderna från gårdagen och den kommande kvällen. Det kommer bli ett himla liv på oss, hihi!

Idoler, reunion och julstämning!!

Kategori: Allmänt

Hade glömt hur rolig Tiffany Persson är!! Jag har ju numera en ny idol (Filippa Bark) men Tiffany är inte att förglömma...

Var på Lunds igår. Eftersom det var den enda nationen öppen var "alla" där... alltid lika "kul"!, eerrhhm. Stötte ihop med lite roligt vg's folk och det är ju alltid skoj, sen stöter man ju ihop med massa annat man inte gärna springer in i så där utan förvarning. Men efter en sambucca så var allt lugnt och festen rullade på. Hade reunion med gamla krimgänget från ht. 2006 =) Vi blev inte så många, men det blev hur bra som helst ändå! Charader för hela slanter... tävlingsmänniska som jag är fick jag fruktansvärd huvudvärk efteråt! Men jag vann (såkart, hihi) alla mina matcher!!

Kom äntligen i julstämning idag! Var med mamman och köpta gran. Försäljaren var bussig som sören... precis när vi kom körde han iväg i sin bil, men när han såg att vi stannade och tittade på granarna kom han tillbaka och sålde oss en finfin gran!! Sen packade jag in lite julklappar =)

Har varit lite dålig på att skriva sista tiden, men jag lovar att bättra mig! Var nyss inne och kollade statistiken och såg att jag trots detta har fler läsare än någonsin!! Superkul!!

Vilken miss...

Kategori: Allmänt

... glömde ju dagens tips:

Dagens tips: Wella Shock Waves (hårspray)

En natt i ungdomens anda!

Kategori: Allmänt

Igår var det skäckfilmskväll i casa de Klara!! Annica var här och Saw 1 & 2 var det som gällde. Måste säga att dom är jäkligt obehagliga men vi tog oss allt igenom dom utan allt för stora bekymmer. När jag var yngre kollade jag alltid på rysare och tyckte inte alls att det var lika obehagligt som jag tycker nu på "äldre daar". Undrar vad det beror på? Kanske det är för att man sätte sig i in situationen på ett annat sätt nu!

Hur som helst så skulle vi sova sen. Men det tog sin lilla tid... Efter många långa timmar med snack om ungdomens baravder, högstadieskolan och alla de som vi önskade aldrig riktigt funnits så somnade vi till sist! NU är jag trött och jag sov nästa till kl 13 (!!!!) Brukar aldrig sova så länge!



 

image21image22

Här är jag, älsklingen annica och hennes mardröm! Dockan på CYKEL!! Så jäkla obehagligt!!

Hbg för hela slanten =)

Kategori: Allmänt

I helgen fyllde en av bästisarna år, hihi! Fredagen firade vi med middag på cardinal i Helsingborg och sedan blev det fullt kalas på lördagen! Supergod mat och trevligt sällskap. "Sanning eller konsekvens-kort" gjorde saken ännu bättre =) Efter mycket hårt festande blev det ingen utgång den dagen, får bli en annan gång...

... på nyår till exempel! För nu är planerna fixade, weiii! Stor fest på Norra hamnen i helsingborg... vet att jag alltid är lite skeptisk mot "jävla Helsingborg" (haha), men gratis mat och dryck kombinerat med härligt folk kan ju bara leda till en sak: PARTY!!

Dagens tips: Pizzeria Aptiten i Lund... Glöm inte fetaost till kebaben =)

Handledning, sex and the city och en fullbokad vecka!

Kategori: Allmänt

Hade uppsatshandledning idag! Det gick över förmodan. De senaste dagarna har jag faktiskt fått en hel gjort på den och tur är väl det. Visade sig att mitt sista handledningsmöte är nästa vecka och utkastet måste vara inne måndag morgon. Så nu är det bara att ligga i de sista dagarna. Ska bli såå kul att ha den färdig!

Tisdagskvällarna är smockade med bra TV. Ibland blir det till och med svårt att välja. Idag blev det ugly betty, desperate housewives, christine, brothers and sisters, seinfeld och sist men inte minst sex and the city!! Trotts att jag tycker att jag gått igenom alla bpoxar minst två gånger var det faktiskt ett avsnitt jag ALDRIG sett för. Chockande men roligt!

I övrigt är veckan fullpackad med grejer. Imorgon måste jag skriva på uppsatsen hela dagen för att på kvällen kunna njuta av terminens sista tacksittning på vg's. Ska bli jäkligt kul faktiskt. Idag var det terminens sista förmannamöte och stafettpinnen skulle lämnas över till de nya förmännen fulla av hopp, hahaha!

Veckan fortsätter sen med festligheter. På fredag fyller Emelie år och då blir det middag på Cardinal och efter dte fest hemma hos henne på lördagen =)

Sen får jag väl bota min bakfylla efter helgens bravader med sista spurten på skrivandet. När ska man ta det lugnt då? Blir inga serier denna veckan, hehe :P

Dagens tips: En hel natts sömn!

En småstressig lugn helg!

Kategori: Allmänt

I helgen hade vi mormor på besök!! Morbror och sambon lämnade av henne här i fredags när de skulle vidare till Malmö och Kbh. Idag var dom tillbaka för att fira lillbrorsans födelsedag som är imorgon och vi åt mat och kakor i massor efter att ha varit en sväng på plorrens julmarknad!!

Trots att det tar på krafterna att ha mormodern här så är det superkul såklart! Men fick fly iväg en sväng igår för att orka med hela dagen idag ... Måste ju ha en liten paus från galajet, hehe! :P
Annars har jag mest tagit det lugnt i helgen!

Hittade just nya sex and the city trailern på you tube förresten, Gud va jag längtar tills den komemr ut på bio!

Dagens tips: Mjuk Saffranskaka (ur sju sorters kakor)

Dagens tips!!

Kategori: Allmänt

Dagens tips: gift dig med en tandläkare

... eller fundera i alla fall på karriärbyte!!

Ingen Asmundtorpskorv...

Kategori: Allmänt

... och ett sorgligt besked!!

Så var det då dags fö den årliga julskyltningen! Nytt för i år var ett smält och smutsigt snöberg på torget! Det var ingen hit! Efter lite julstök och god testa-på-mat på muséet så hälsade vi på brorsan i lottståndet han stod i! Jag satsade på Asmundtorpskorv (förra året vann både jag och syrran) Men ett sketet kexchoklad var allt jag vann den här kvällen...

Inga sura miner dock, efter en karamellstrut i gamla butiken inne i museét är livet på topp!

Tyvärr så fick jag reda på att utställningen på 3:e våningen ska bort! Så sorgligt... Den har varit där sedan jag var liten och det känns jättekonstigt att de ska ta bort den. MEn tydligen kände man att det räckte mked 18 år... det tycker inte jag =( Tänkte gå ut med en protestlista tror jag, hihi!

Dagens tips: potatisgratäng!! Så lättlagat och gott... tar lite tid i ugnen bara!!

En botad otursdag!!

Kategori: Allmänt

Som ni vet så missade jag ju bussen till tåget idag när jag skulle åka hem till Landskrona...
Det tråkiga äventyret slutade inte där =(

Eftersom "lagen om alltings jävlighet" fortfarande gäller var ju nästa buss självklart försenad, och försenade bussar leder ju ofta som ni förstår till att man missar tåget! Det gjorde jag! Men jag var inte så sen att jag insåg att det faktiskt inte var lönt att springa till tåget och chansa... så det gjorde jag! Förgäves...

Så satt jag och väntade på nästa tåg istället... det skulle gå efter 30 minuter... det gick efter 50!

Inte nog med det!! När jag satt där i den inglasade kuren och skyddade mig från den kalla vinen så dök en råtta upp! Bara sådär... hoppade genast ut ur kuren och flyttade mig till en bänk (utan vindskydd)

Men nu har jag varit på Videomix och köpt lösgodis i massor!
Mmmmm va gott det ska bli!
Finns inget bättre än godis och "Kommisarie Morse-kväll" med mamman =)

Dagens tips 2: Filmen eternal sunshine of the spotless mind

... om packning och soppåsar!!

Kategori: Allmänt

Missade just bussen! Har alltid så mycket att släpa på när jag ska åka hem! Men jag måste ha med mig allt annars kanske jag saknar nått :P Problemet blir när man dessutom har 2 soppåsar som ska slängas på vägen till bussen... då blir det svårt att hinna!

Hur som helst är jag ganska sliten idag! Veckan på nationen är äntligen slut och igår firade vi med att efter 10 timmars jobb av matlagning både till puben och en sittning med att dra till Helsingkrona en stud innan de stängde! Efter att ha varit på benen nästan 13 timmar i sträck så var fötterna lika trötta som jag så nu är det dags och åka hem och umgås lite med familjen istället!

Hmm börjar bli dags att ta tag i min uppsats snart! Hade varit sjukt skönt att ha den ganska klar innan jul, men får se hur mycket jag får gjort!!

Nu är det dags att göra ett nytt försök att hinna med bussen...

Dagens tips: sök "daft bodys" på youtube och kolla in den första videon som dyker upp! Superhäftig!!

Här är en länk: http://www.youtube.com/watch?v=lLYD_-A_X5E