Klara, färdiga, gå..!

Vaken dag, trots vaken natt..?

Kategori: Allmänt

Inatt ska jag jobba natt för sösta gången. Är lite småläskigt óch önskar att jag kunde sova en sväng nu så här på eftermiddagen. Jag tog tag i tvätten tidigt så att jag skulle kunna sova hela tre timmar. Nu är det två timmar tills klockan ringer och jag är, som ni säkert märker, inte i närheten av att somna.

Tänker en massa på framtiden idag. Senaste dagarna har jag känt mig väldigt glad och optimistisk. Med dtörsta sannolikhet eftersom jag just lämnat in min examensuppsats. NU känns det värre... Vad ska jag ta mig till med mitt liv? Vart ska jag jobba? Var ska jag bo? Hmmm...

Hur som helst så ska vi ut med jobbet imrogon. Är kanske snarare därför jag vill somna nu. Är inte direkt orolig för att jag inte ska ta mig igenom ne vaken natt, utan snarare att jag inte ska lyckas somna i morgonbitti heller. Men det är ett senare problem.

Nu ska jag göra dagens sista armhävningar och situps. 50 av de först nämnda och 100 av de sista!! Isch va jobbigt, men jag vill se resultat, resultat, resultaaaaaaaaaaaaaaat!!
(Vem skulle inte vilja anställa mig, haha)

Ohh måste köpa batterier till kameran inför imrogon. Ska bli såå kul =)

Dagens tips: Kate Voegele, vilken röst!!

Inlämnat och inhandlat!

Kategori: Allmänt

Nu är min examensuppsats inlämnad!!!

Pust va skönt, nu kan jag äntligen släppa den. Opponeringen är den 4:e och imorgon ska jag hämta den uppsatsen jag ska opponera på. Har ingen aning om vilka mänskorna är och examninatorn vet jag inte riktigt vem hon är. Det är ingen jag har haft men en klasskamrat påstod att hon skulle vara ganska snäll i bedömningen i alla fall. Hoppas VEKLIGEN det!!

Efter en hel dag på stan i Landskrona, och en hel dag på stan här så började jag känna mig ganska desperat i mitt klänningssökande till den stora festen. Det är ju trots allt min examen och vill ju vara superfin. Hittade en klänning på JC som ver perfekt. Ja, förutom att den inte rymde mina bröst :P

Jag började nästan gråta...

Men så när jag tog en sista sväng på HM så såg jag den. The perfect dress!! Den är ljuslila och lite "pennkjolsaktig" och jääättefin =) Nu ska jag bara komma i form. Supersiet och stenhård träning är vad som gäller...
 
Ja, förutom på fredag när vi ska ut med jobbet och den 5:e när det är Linditas födelsedag, hehe!

Plågosamt!!

Kategori: Allmänt

Idag är dagen efter igår!! Inte så jätteskönt eftersom gårdagen blev ganska hård. Nu sitter jag här och har precis dammsugat. Dags att ta disken snart och sen är det lite sista uppsatsarbete kvar. Trötta och slitna har jag och Kattis haft lite av en "movieday" idag. Harry Potter och 21 blev det!! Jag är mest glad att jag är hemma jag...

Kattis stack hem tidigare igår och med henne skickade jag mina hemnycklar. När jag nån timme senare tog en taxi hem funderade jag över vad jag skulle ta mig till ifall Katarina nu mot förmodan inte var hemma när jag kom. Ja jag funderade länge, men inte nog. Utan att ha kommit fram till vad jag skulle göra ifall det värsta nu skulle va ett faktum visade det sig att dörren hem till mig var låst.

Som jag plingade!!!

Efter att i ca 10 minuter plingat så mycket att jag oroade mig för att väcka hela huset gav jag upp och försökte bestämma mig för vad jag skulle ta mig till.

Alternativ 1: Ringa pappa och be honom hämta mig
Alternativ 2: RInga på hos grannen och fråga om jag gick sova hos honom

Precis när jag plockade upp telefonen, för jag kom till slut fram till att det var bäst att chansa på pappa först, hörde jag rörelse i lägenheten och en död Katarina kom och öppnade. Hahaha, hon var lika fräsch igår som jag var när vi vaknade idag. Det vill inte säga lite det...

Så här såg vi ut igår i alla fall =)

Den blev inte stulen!!!

Kategori: Allmänt

Var precis ute på min dagliga långpromenad och när jag äntligen kom hem så upptäckte jag något sjukt. Ibland undrar jag om det är nått fel på mig, hahaha!!

Som vissa av er vet blev min cykel stulen för ett tag sedan. På valborg kom jag hem mitt i natten och skulle låna ut min cykel till Emma men upptäckte att den var puts väck. Det stod en cykel i cykelstället som liknade min och hade samma slitna cykelkorg. Men eftersom jag kom fram till att låset inte aaalls såg ut som på min cykel var det bara att konstatera att jag nog aldrig skulle få se min kära stålhäst igen...

Varje dag har jag nu gått och spanat efter min cykel. Eftersom jag ibland, tro det eller ej, kan vara lite förvirrad så har jag letat på skolan och stationen och så för säkerhets skull. Men den har inte dykt upp. Varje gång jag gått förbi cyklen som liknar min så har jag spanat lite extra noga. Jo låset ser fortfarande ut som det gjorde på valborg och så såg inte mitt ut (väl??) och dessutom så var sadeln på min cykel trasig och denna var hel (väl??).

Hur som helst så kom jag hem från min runda för ungefär en halvtimme sedan. Precis som alltid var jag tvungen att stanna till och spana på min dubbelgångarcykel, men denna gången gjorde jag det från andra hållet, uppe från min dörr. Tror ni inte att man såg att sadeln var sönder från det hållet?!?! Och jooo mitt lås såg visst ut sådär för jag provade att sätta i nycklen och låset gick upp =)

Vilken idiot jag varit som inte provat att låsa upp den förut, hahaha!! Glad är jag i alla fall, för trots att cykeln varit jättevälanvänd så har den varit saknad och i sommar ska jag minsann ut och cykla med familjen, haha!

Nu ska jag i alla fall skriva lite på min uppsats... När ska den bli färfig?!?!

Dagens tips: Soko - I'll kill her (... och ja mamma jag vet at tjag är sent på det, hihi)

Jobba jobba joooba...

Kategori: Allmänt

... kom igen kämpa på Klara!!

Sista handledningen avklarad och nu ska jag bara rätta till det sista i uppsatsen och förutom den har det mest blivit jobb i helgen. Har knappt hittat på något med på onsdag blir det fest.... VG's för första gången på lääänge =)

Har fått klagomål på att jag har lite för lite bilder på min bloggen, men så blir det kanske när man inte hittar på nått skoj att fotografera, haha!! Efter onsdag så kommer det säkert fler för då ska jag minsan ha kameran i högsta hugg, hihi!!

Sist men inte minst så vill jag bara påminna om att BoIS fortfarande är BÄST!!

Extreme makeover!!

Kategori: Allmänt

Nu jävlar i havet!! Jag har klippt av mig håret...



Ja, det finns visst inte så många andra lägen än dom två, haha!!

Hur man medicinerar sitt husdjur:

Kategori: Allmänt

Hur man ger sin katt ett piller:

1) Lyft upp katten i armvecket såsom du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, medan du håller pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.


2) Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt 1.


3) Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret.


4) Ta fram ett nytt piller från aluminiumförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.


5) Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in maka/make från trädgården.


6) Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din maka/make att hålla kattens huvud samtidigt som du för in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.


7) Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.


8) Vira in katten i ett badlakan och be makan/maken att ligga uppe på katten så att kattens huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.


9) Läs på bipacksedeln så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.


10) Hämta katten från grannens trädgårdsbord. Hämta ett nytt piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.


11) Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.


12) Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret från folieförpackningen.


13) Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en eller två liter vatten för att skölja ner pillret.


14) Be din maka/make köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.


15) Ring Blå Stjärnan och be dem hämta kattjäveln. Kolla med ditt lokala zooaffär hur mycket en hamster kostar.

Hur man ger sin hund ett piller:

1) Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

Tänkvärt...

Kategori: Allmänt

Jag slår upp tidningen och förvånas över min oförmåga att förstå dom som skriver. Jag läser ledarskribenter som liknar nationalekonomer med meteorologer, och undrar; är våra möjligheter att påverka vår skapelse lika små som dom att påverka vädret, skapat av nåt annat?

Jag läser debattartiklar av moralens självutnämnda väktare och undrar vad det är för fel på mej som inte känner mej otrygg och aggressiv, borde jag det? Borde jag? Kan det vara otrygga och aggressiva människor som försöker bota kärleksbrist med fördömanden?

Jag hör teorier om den fria individens rättigheter, om egendomsrätt och den blinda rättvisan, och jag undrar om jag nån gång har träffat denna rationella, förnuftiga och könlösa individ. Jag skulle vilja prata med henne eller honom, och prata om saker som kärlek, ansvar och omtanke, och vänskap.

Kan det va ensamma mänskor som betonar den ensamma mänskans rätt till distans?
Kan det va ensamma mänskor som ser sina medmänskor som framtida fiender?

Låt mej slippa distansen. låt mej slippa det rationella, logiska, cyniska och teoretiska. Hjälp mej att behålla glöden. Låt mej va naiv. Låt mej behålla hoppet, tron på en bättre värld.

/Sture Allén den yngre
Svenska Akademien

Handledning och presenter!

Kategori: Allmänt

... en toppendag så här långt!!

Dagen började med ännu ett handledningtillfälle. Tröttare än någonsin satte jag mig på bussen 08.50. Kanske skulle man kunna tro att jag vant mig vid tidiga morgnar nu när jag jobbat en massa, men inte då! Hur som helst så fick jag en massa konstruktiv kritik idag och det känns bra. Nu har jag äntligt kommit nånstans och det är inte så mycket kvar. 2 veckor kvar till slutlig inlämning och det finns gott om tid att putsa på språk och detaljen.

Efter handledningen mötte jag nyss hemkomna Katarina. Efter en vecka i New York kan det inte vara kul att komma tillbaka till skola och jobb. Med sig hade hon en present, hihi! Underkläder från Victoria's secret är ju aldrig fel =)

Nu ska jag ta och försöka sova en stund. Får alltid sån huvudvärk efter jag haft handledning och idag är den fruktansvärd. Antar att jag spänt mig en massa med tanke på att det var första gången jag verkligen skulle få kommentarer av alla. Skönt att det är över!!!

Är bara glad att jag var ute i så god tid!!
Planering mina vänner =)


... och jag var sämst på minigolf!!

Kategori: Allmänt

Helgen har bestått av sol, sol och sol... och så jobb och plugg förstås! Men lite färg har jag allt fått och det känns ju toppen. Papsen och jag spelade minigolf i helgen. Det gick inte så bra. Vi var sjukt dåliga båda två, men det visade sig visst att jag var sämst :(

Det kommer nån bild från golfen imorgon tror jag...

Hur som helst så ska jag lämna in första riktiga utkastet till min uppsats idag och jag har bara liiite kvar! Känns sjukt härligt att ha den skriven och nu är det mest en massa finputsning kvar! Weiiii! Förutom arbetet med uppsatsen ska jag mest ta det lugnt i veckan... och ja, jag ska ju jobba också! Men det är kul, börjar verkligen komma in i det nu och det känns jäkligt bra. Kommer jag fastna på Larvi tro??

Annicasyndromet kallas det =)

Nu ska jag ut och njuta av den sista riktigt fina dagen denna veckan. Hittade värdens mysigaste ställe när jag var ute och promenerade en dag. Titta bara så mysigt det är =)



Nu har jag ändrat min promenadrunda så jag går förbi där varje dag...

Puss och Kram på er alla!!

Partaj och liten reunion!

Kategori: Allmänt

Emma har flyttat ner från Sthlm och i helgen tog jag en paus ifrån uppsatsskrivandet och drog iväg till Malmö för lite festligheter! Blev Debban (tror jag, hihi) och vi såg ett asgrymmt band =) Blev ganska lugnt eftersom jag skulle upp och skriva som tusan dagen efter! Nu är dock över 20 sidor skrivna och det är dags för ett litet uppehåll!

Sol sol sol... SÅ härligt med vår/försommar! Långpromenad och lite solning på lantskolan hos Fabian. Tusan vad mysigt där var =)

Här kommer lite bilder från utgången i Malmö! Träffade gamlingar från gymnasiet och en massa gamla och nya kursare från skolan! Enjoy!!


Upp till kamp...

Kategori: Allmänt

Idag är det fösta maj och jag har inte kunnat demonstrera!
Efter en hel dag av läsande och fick det räcka med en långpromenad med Emma på kvällen.

Däremot blev det valborgsfirande för hela slanten igår . Hemma hos Lisa och Mange hoppde vi grillningen på grund av det dåliga vädret. Men efter grillspett (lagade i ugnen) så satte vi oss i deras självbyggda bar och drack och hade allmänt trevligt. Supermysigt och lägenheten är uuuunderbar! Jag vill också =)

Så kom jag hem och såg at min cykel blivit stulen, det var kanske inte det bästa slutet på en toppendag, men va fan! Tror i alla fall inte att jag ställt den någon annanstans men ska kolla på skolan för säkerhets skull, hehe!