Klara, färdiga, gå..!

... och mitt stora stöd går till...

Kategori: Allmänt

En liten hemlighet...

Kategori: Allmänt

Bröt mot en av mina princeper och gjorde nått jag sagt att jag ALDRIG skulle göra idag! Såg filmen Enchanted (Förtrollad). En massa människor har visst sagt att den skulle va bra och mot alla odds så var den supersöt. Emellanåt lite för mycket, men ändå bra! Där ser man, kanske ska lägga ner några principer.

Så i hemlighetsberättandets anda...
... Jag gillar Sweet home Alabama :P
Kanske bara för att det är McDreamy som är med där också, hahaha!

"I've been dreaming of a tru love's kiss... lalalalalaaaaa!

Jisses, hahaha!

Dagens tips: Findus potatisgratäng (frusen och bar att slänga in i ugnen)

Jag gjorde det... JAG GJORDE DET!!!

Kategori: Allmänt

Nu är diskberget borta och köket är skinande rent!!

Imorgon innan Emelie kommer (Det blir Metropremiär på Vg's på kvällen) så blir det städning i resten av lyan!
Det är såå jäkla skönt när det väl är gjort, hihi =)

Dagens låt: Britney Spears - Piece of Me

Regn och rån!!

Kategori: Allmänt

IIhhh! Jag hittar inte min regnjacka och nu ska jag gå till jobbet om 10 min! Hur ska detta gå? Tydligen bli det ösregn idag och jag ska gå från Annelöv till stationen i Dösjebro n när jag slutar kl 16!! Usch och fy!!

Såg förresten på nyheterna att macken i Dösjan blev rånad igår?!?! Vem åker ut där i vildmarken och rånar nån??!?! Fattar det inte riktigt...

Jaaa!

Kategori: Allmänt

Ooooohh...

... Upptäckte just att det är "Ett fall för Frost" om 10 minuten!!

High five för brittiska kriminalserier!

Spontantripp!!

Kategori: Allmänt

Var på ett väldans partyhumör igår! Funderade först på att hoppa på tåget till Annica i Karlskrona, men efter att jag tagit mitt förnuft till fånga så bestämde jag mig för att åka in till Helsingborg och partaja "lite" med Emelie och Lindita istället!! Blev förfest med "Sanning eller konsekvenskort" hos Emelie och sedan blev det utgång på Tempel! Supermusik... och så dök Kattis upp =)


 



På vägen hem skrapade jag mitt knä mot ett elskåp... Tycke visst det var lämpligt att gömma mig där... men det var det inte! Nu har jag insett att jag är större än ett elskåp och att dom faktiskt kan va lite vassa!

Hur som helst så har jag tvingat Lindita och Emelie att följa med till Metro på Vg's på onsdag!! Det var såå längesen jag var där och nu längtar jag, hihi!

Dagens tips: Coca cola!!!

Ett jäkla jobb...

Kategori: Allmänt

... men nu finns det lite bilder på bloggen igen! Fixade bara med inläggen från detta året för jag oooorkade bara inte hålla på och gå längre bak i tiden.

Nu tar jag hur som helst mitt pick och pack och åker till Landets Krona och vilar upp mig inför nästa hååårda vecka :P

Puss och kram till er alla!
Nu kan ni snjuta av bilderna igen, hihi!!

Även kallad idioten!

Kategori: Allmänt

Har lyckats radera alla bilder som någonsin legat på bloggen. Raderade bilderna i arkeviet för jag inbillade mig att de tog plats. Inte visste väl jag att dom skulle försvinna från bloggen med då :(

Så nu är min blogg trååkig! Är det nån som vet nån lösning på problemet så hör gärna av er: Man borde väl kunna återställa det på nått sätt eller?!!? Typiskt!!

Husdjur jag aldrig skulle skaffa...

Kategori: Allmänt

FÅGEL!!!

Tankar om livet...

Kategori: Allmänt

Bakade just en kladdkaka! Den blev jätteod och den fick mig att tänka på något min mamma och jag pratade om en gång för 100 år sedan. Vi pratade om hur mysigt det hade varit om vi hade öppnat vårt eget bageri/konditori. Vi hade bakat allting själva i en mysig lite lokal. Vi sa att vi skulle bo i en lägenhet ovanför bageriet; ungefär som i Chocolate =)

Visst hade det väl varit mysigt??

Har tänkt mycket på framtiden den senaste tiden som ni kanske märkt. Är väl inte så konstigt antar jag nu så här i början på slutet av min utbildning. Vad kommer jag göra i livet? Vart kommer jag bo och vem kommer jag leva med? Existentiella frågor fyller mitt huvud...

Idag är jag latast i världen!!

Kategori: Allmänt

Dagen började med Harry Potter och har fortsatt med tv, tv och tv!!

Men disken är ju trots allt diskad och lägenheten är relativt städad... och jag är trots allt ledig!
Då är det väl tillåtet med en riktig mysdag i soffan??

Dagens tips: Serien Dirty, Sexy, Money!

... och förresten så ser jag fram emot att dammsuga!!

Kategori: Allmänt

Fick en dammsugare av min kära far igår!! Eftersom jag varit utan sedan december var behovet i största laget och för första gången (NÅGONSIN!!) så ska det bli en positiv upplevelse att damsuga. Jag hatar att dammsuga... men det är fan bättre än att sopa hela lägenheten. Dammet under soffan vill inte följa med borsten :P

Wwwweeeiiiii!!


Nån som vill gå ut med minsa sopor??


Tre filmer...

Kategori: Allmänt

... tre dagar!!

Senaste dagarna har jag haft lite av en filmmani! Först var det Blood Diamond (super), sen igår We Own the Night (jättebra) och nu precis såg jag Atonement (helt okej). Går en hel del film på bio just nu som verkar bra. Tänkte se den nya med Johnny Depp snart nån gång =)

Idag var jag ju med mina fritidsbarn i Malmö. Det var superkul och dom var såå duktiga och Tekniska muséet var jävligt spännande trots att jag varit där förut. Det var ju 100 år sen och det var bara lite jag kom ihåg. Men u-båten man fick smyga runt i var lika kul denna som förra gången, hihi!

Idag blir det sängdags tidigt. Har inte skola imorgon, men har huvudvärk så det lär behövas en hel del sömn för att få bort den. Undar vad som kommer på tv? Dålig koll nu för tiden...

Dagens tips: www.tv.nu

Alldeles för tidigt!!

Kategori: Allmänt

Klockan är 06.26 och klockan ringde för nästan en timme sedan... Pust och stön jag gillar inte det här med tidiga morgnar! Men kul ska det bli idag. Ska ta med fritidsbarnen på utflykt tall Malmö och gå på Malmö Tekniska Muséum =) Matsäcken är packad...

-pastasallad
-dubbelmacka
-juice i läskflaska

Precis som på den gamla goda tiden...

Ett uppskattat besök!!

Kategori: Allmänt

Min käre far var precis här och hälsade på! Precis vad jag behövde för jag hade så hiiiimla tråkigt :)
Tackar pappa!!

Dagens tips: Spontanbesök, hihi!!

... och så ett litet filmtips!!

Kategori: Allmänt

Tittade nyss på bioaktuella "We own the night"...

Klart godkänd och absolut sevärd!!!

Finally moving forward...

Kategori: Allmänt

... instead of in reverse!!!

Hade uppsatshandledning idag och nu känns det som jag äntligen kan sätta igång med mitt arbete. Även om det bara är en kandidatuppsats så måste jag ändå ha ett så positivt perspektiv och så höga förhoppningar som möjligt. Kanske man kommer få använding av det här?

"På grund av den senare tidens omständigheter rörande ökad brottslighet i Landskrona kommun har det bestämts att resurserna rörande antalet poliser här måste öka. För att lösa problemen har man bestämt sig för att omplacera ett antal poliser från Helsingborg till Landskrona. Detta har dock visat sig vara ytterst problematiskt då praktiskt taget inga Helsingborgspoliser är villiga att förflyttas.


Brottsligheten i Landskrona är relativt hög för kommunens storlek och under den senare tiden har en hel del rån och andra oroligheter förekommit. Då ingen frivilligt vill omplaceras till problemområdet finns det risk att flera poliser nu måste tvångsförflyttas.


Frågan är hur det kommer sig att ingen av de poliser, som med stor sannolikhet har utbildats sig till just poliser därför att de faktiskt vill lösa brott, vill förflyttas dit där problemen är som mest påtagliga. Vad är det som gör att flertalet poliser inte vill arbeta i Landskrona? Och hur kan man få fler poliser till att faktiskt vilja arbeta där?"

Men för att koppa tillbaka till rubriken i dagens inlägg...

Det känns som jag går framåt i allmänhet också. Med "livet" om jag får lov att vara så filosofisk. EN vacker dag kanske jag sitter där i min 2:a (med riktigt kök, bör tilläggas) och förbereder morgondagens jobb. Ett riktigt jobb!! Som jag längtar!!

For you my dear!!

Kategori: Allmänt

Fick ett litet önskemål från min kära Annica!! Här har du lite att läsa.. detsamma gäller för alla andra såklart :P

Fick sommarjobbet jag sökt idag! Så nu är sommaren säkrad och jag är ytterligare ett steg i rätt riktning mot vuxenlivet antar jag, hihi! Sitter och kollar på CSI Miami och tar det allmänt lugnt. Var nyss ute på en liten kvällpromenad med Lisa och pratade av mig lite. Har egentligen inget särskillt att skriva men jag måste ju ge ennica vad hon vill ha, hehe!!





Är supersugen på at gå ut i Landskrona faktiskt! Får nog bli en liten pubrunda med Tages som "la grande finale"...
Är du med Annica??

Dagens låtar: Touch and Go - would you & Kate Voegele - No good

Tacos är gott...

Kategori: Allmänt

... och så var jag på anställningsintervju idag! Det gick toppenbra faktiskt och nu sitter jag här och väntar på att chefen ska ringa. Ooooolidligt spännande trots att hon bara skulle dubbelkolla referenser och kolla polisregister (ett måste inom vården tydligen) och så! Det är ju inte allt för bra att ta ut segern i förskott! 

Men förhoppningsvis kommer jag spendera min sommar som personlig assistent på ett korttidsboende för barn i Landskrona. Hade varit superkul. Annica har jobbat där tidigare och hon älskade stället. Det kommer nog jag också göra... trots att jag kanske inte kommer älska mina arbetstider. Men det är absolut värt det!! =)

Idag ska jag äta tacos med familjen i Landskrona... Mmmmums!
Sen blir det film med Emelie...

Dagens låt: Chris Brown - Kiss kiss

En lite ljusare framtid?

Kategori: Allmänt

Började dagen med att söka ett jobb! På fredag är det dags för anställningsintervju (för sommarjobb) och jag hoppas såå att jag får det. Även om jobbet i sig inte är inom min utbildningsram så känns det som det kommer hjälpa mig i framtiden. Erfarenhet kan man aldrig få för mycket av och jag tror att en sommar där hade hjälpt mig att kunna få andra jobb som utredare och handläggare mm.

Sen har jag kommit en bit på vägen när det gäller min kandidatuppsats. Gjorde en helvändning igår och bytte ämne och nu är jag supernöjd! I dagarna är det dags att kontakta intervjupersoner och andra kontakter. Uppsatsen går ut på att undersöka varför flertalet poliser inte vill arbeta i Landskrona och hur man ska få dem att faktiskt vilja det. Hmm ja det känns faktiskt ganska bra det här!

Har haft lite ångest dom senaste dagarna, men nu känns det som bitarna kanske börjar falla på plats!!

Dagens tips: Lipton green tea - citrus!

Stooorstädning!!

Kategori: Allmänt

Pust och stön nu är det snart över!! Bara det tråkigaste kvar... SLÄNGA SOPORNA!! Förstår egentligen inte varför jag tycker det är så jäkla jobbigt, men jag antar att det blir det när man samlar på sig aningen för mycket, hehe! Kan tänka mig att det nog får bli två rundor... eller kanske till och med tre =(

Hur som helst så är det snart dags att ta tag i c-uppsatsen på riktigt!! Min kandidatuppsats!! Examensuppsats!! Ska ringa till rektorn för skolan som ligger till grund för undersökningen på måndag! Hoppas dom är intresserade och ställer upp på intervjer och så... Men det tror jag nog!

Imorgon ska vi festa till det lite här hemma! Ska bli nice =)

Dagens låt: Leona Lewis - Bleedning love

...

Kategori: Allmänt

Det var visst inte våren =(

... och jag var inte rädd för fåglarna!

Kategori: Allmänt

Idag kom den. Våren!
Jag gick hem ifrån skolan och det var underbart.

Solen lyste och allt var vackert! Det är bara februari, men trots det blommar det lite här och var. Årens första blommor och trädknoppar syns ätligen och fåglarna kvittrar som aldrig förr. Med uppknäppt jacka gick jag och funderade. Helt plötsligt kändes allt så bra... det var som att all världens bekymmer försvann!

... alla bördor blev lättare att bära!!

Dagens tips: "Bryt ihop och gå vidare"
                - citat av Sture Allen då han uppträdde på muséet i 
                Landskrona i söndags!

Nu äntligen...

Kategori: Allmänt

Klockan är 20.09 och det är dags att slänga sig i bingen!!

God natt och hoppas ni sover gott i natt!
Håll tummarna för att jag gör det, för det har inte gått så den bra sista tiden!!

Hade svårt att hålla mig vaken på tåget hit!
Hoppas på mer sömn nästa vecka =)

Dagens tips: Tv4:s "Hjälp" (Det var bättre förra säsongen, men Filippa Bark drar sitt strå till stacken)

Dagens låt:

Kategori: Allmänt

José Gónzalez - Heartbeat


Underbarast av dom alla...