Klara, färdiga, gå..!

Job well done och snart dags för julskyltning!!

Kategori: Allmänt

Så börjar ännu en dag lida mot sitt slut! Jobbade på Vg's nattklubb metro igår och det var faktiskt skitskoj! Vi var ett härligt gäng som jobbade och allt flöt på som det skulle! Första passet i baren, trots att det inte fanns så mycket att göra så tidigt på kvällen hade vi jäkligt kul!! Idag var det dock dags att städa stället, inte lika kul men det gick så bra så! Imorgon är det dags igen men då är det i köket jag ska försöka triumfera (hahaha)

På söndag är det första advent och dags för julskyltning i hemstaden!! EN runda med familjen eller två blir det säkert! En tradition som jag gärna håller fast vid =) Har hört någon om ett snöberg (!!) Ja, jag säger då det, haha!

Sist vill jag bara påminna er om lagen om alltings jävlighet!!
- När en glödlampa väl går sönder, så är olyckan aldrig framme ensam! Först dog sänglampan och nu får jag ha stearinjus i köket! Inte så lyckat att diska i mysbelysning, hihi! Men det funkade till sista ska ni veta!!

Dagens tips: Alanis Morissette - Ironic

Om att skriva fel i kalendern...

Kategori: Allmänt

... och att vara slöast i världen!!

Kände mig helt väck på jobb idag! Antar att det är för att jag sovit lite dåligt de sista nätterna! Men trots att jag var allmänt yr så tog jag mig igenom dagen och åkte upp till vg's för att affischera för sista gången! Tyvärr hade någon (ja, jag menar mig själv, hehe) skrivit upp det på fel dag och det visade sig att affischerna ska upp på torsdag och inte alls idag! Vilken miss! Tog mig halva dagen att ta mig hem... värsta trafikstockningen i stan!

Bästa TV-dagen idag vilket jag ser fram emot! Ugly Betty och Desperate Housewives, hihi!
Måste låta som världens soffpotatis med mitt tjat om serier, men jag har ju trots allt jobbat idag. Och imrogon ska jag först jobba på dagis och sedan Metro (nattklunneb) på kvällen/natten! Förtjänar allt att ta det lite lugnt :P

Dagens tips: Frida Hyvönen

Peter Petrelli och Jess i Gilmore girls!!

Kategori: Allmänt

Insåg just att de är samma person!!
Eller ja, eller samma skådespelare i alla fall!
Livet är fyllt av överaskningar, man lär sig något nytt var dag!

Dagens andra eller tredje tips (kommer inte riktigt ihåg): Alvedon

-Trodde att det var vettigt att bota tandverk med de starkaste smärtstillande tabletterna man hade hemma! Men tydligen funkar det bättre med gammal hederlig Alvedon!!

... och hur vuxen är du egentligen?

Kategori: Allmänt

Hahaha, hittade ett test på internet där man kollade hur gammal man borde vara enligt sveriges vuxepoängsstyrelse! Superkul!! 26.8 år borde jag tydligen vara! säger en hel del om min omognad (trots att jag egentligen bara är 21) eftersom min snart 13:åriga lillebror skulle va 22 =)

För övrigt har jag haft en mysig dag i stan med min Kattis!

... och så var det dagens tips: http://www.vuxenpoang.com/

Att se tillbaka!

Kategori: Allmänt

... och blicka framåt!

Ibland undrar jag hur jag kommer minnas denna perioden i mitt liv! Kommer ihåg när jag gick i högstadiet och tidigt i gymnasiet. Det känsds då som att det var så livet skulle va alltid, och så jag mådde då var så man skulle må! Mycket var jobbigt men i det hela kände jag at jag mådde bra!

Jag var inte direkt på topp när jag var 16...

Tack för att man slipper de åren nu! Det var jobbigt att inte få göra allt man ville och att man va tvungen att tänka på saker man inte orkade med! När jag ser tjejer i den åldern så minns jag hur jobbigt det var och jag är glad att den perioden är över!

Man brukar ju annars säga att problemen växer med åren, att problemen blir av värre karaktär! Men de är nog i alla fall färre! Eller också har man väl lärt sig hantera dom bättre!!

Kommer livet va så som det är nu? Är det så här jag kommer må... Jag mår helt okej faktiskt! Livet får gärna fortsätta så här. Ibland känns det som jag ödslar energi på fel saker, men vad då då?

Dagens tips: Det finns omtentor... men det finns inga omfester!!

Fast det skulle va trevligt att jobba istället för att plugga ett tag! Snart räcker det. Tur att jag har en examen snart =)

Slutade med en skräll...

Kategori: Allmänt

... men vad gör väl det?

Nu är det i alla fall slut på förmannaskapet... visst har jag lite vim (städning, inventering och mys), affischering och en del fest kvar, men ändå! Känns konstigt faktiskt! Hat varit jäkligt kul, med undantag för allt runtomkring. Försöka tvinga folk att jobba kl 9 på söndagmorgnar med enda betaling en matkupong på 30 kr är ingen hit ska jag säga! Tur att jag har min trogna utbytesstudent Olivier som ställer upp i vått och torrt!

Gick dessutom minus som tusan! Vart håller folk hus denna regniga söndag?

Nu har jag i alla fall mat för en hel vecka med mig hem... ja det och ömma fötter! Tänderna de värker fortfarande!Hur som helst... färdigklagat för den här gången! Lånade med mig två superbra skivor hem! ( jaa jag ska såklart lämna tillbaka som, hihi) Ska allt lyssna igenom dom nu!

image18


Dagens tips: Volym, Helsingkronas rock/pop klubb! 
                  - Häng på på fredag vet ja!

Om att tyckta synd om sig själv...

Kategori: Allmänt

... visst är det väl tillåtet ibland?

Är förvånad över hur många bloggare som är uppe så här dags! Kanske har dom också tandvärk? I sånna fall tycker jag synd om dom också. Jag gillar inte att tycka synd om mig själv, men idag är det nog befogat! Har spenderat den gångna timmen med att störa min mammas sömn... Konstigt det där med tandverk, blir hyperstresssad av det! Vart ska man ta vägen egentligen?

Hur som helst är det inte ens lönt att försöka sova längre. Dags att dra sig ner till vg's och börja baka ut bullarna och hacka lite grönsaker innan jobbarna kommer. Ska alltså stå upp i 11 timmar med tandvärk, KUL!! Det är ju sista dagen idag i alla fall vilket är skönt och på menyn står det;

- Örtmarinerad kycklingklubba med ris
- Vegetarisk Bolognese (Quornfärs)
- Hamburgertallrik
- Mackor med kyckling & tzatziki eller fetaost, tomat & balsilika
- Blåbärskaka med vaniljsås

Dagens tips: Naturläkemedel med valierianaextrakt för att lättare kunna sova
                        - Tacka vet jag placeboeffekt!!


Terapi!

Kategori: Allmänt

Ibland undrar jag vad det är med mig! Jag kan sitta en hel dag och kolla på avsnitt efter avsnitt ur serier av olika slag! Är det inte Heroes, så är det Greys Anatomy! Och har veckans nya avsnitt inte kommit ut än så kan man ju alltid ladda ner en annan serie som kommit lite längre! Då kan man sträcktitta =) Det är nog det bästa jag vet. Vad sägs om en hel tidsag med Rome eller Gilmore girls?? Eller en vecka med Sopranos för den delen?

image14image15image16


Nu frågar ni er säket hur någon har kan ha tid med detta underliga nöje...
- Knepet är att lära sig att prioritera!

Dagens tips (nr. 2): Veckans avsnitt av Greys Anatomy (season4 episode9)

När kommer Lost tillbaka förresten?? Har varit uppehåll i evigheter ju :(

Komplicerat värre!

Kategori: Allmänt

Är min blogg pingad nu?

... ingen aning!!

Rådhustorget!

Kategori: Allmänt

Var ute på stan med pappan idag! En runda på lindex, besök i nya delikatess affären (är ju inte klokt i vilken fart stan här utvecklas) och fika på museét! På torget hittar man det mesta, men jag saknar kvinnan som var där en gång i somras och sålde världens finaste kläder. Handlade thailändska fiskarebyxor där en gång. Men hon verkar visst inte komma tillbaka...

Men den danska bagaren, hon är då alltid där! Därbjuds det alltid på en trevlig pratstund och gudomligt bröd!!

Dagens tips: Kan det bli något annat än brödet och bullarna av bagaren på rådhustorget??

Idag ska jag själv baka för den delen! Måste ju finnas kaka på rehab imrogon! Då blir det blåbärskaka med vaniljsås. Hittat ett toppenrecept som jag tackar Petra på jobbet för. Egentligen är det recept på äpplekaka, men det borde väl gå att byta ut mot blåbär bara? Hmm.. det hoppas jag i alla fall! Annars blir det ingen kaka till mina kunder imrogon....

Utelåst!!

Kategori: Allmänt

Var ute på promenad med min mamma och bror idag! När vi alla tre var småfrusna och kissiga vandrade vi hemmåt! gissa förvåningen när vi kom hem och upptäckte att syrran också gått... och hur lyckades vi med att alla lämna nycklarna hemme?? Det var bara att vandra lika långt till för att hämta dom!!

... suck!

Har en ny idé rörande min nypåbörjade blogg. Tänkte att jag ska avsluta med ett tips av  nått slag varje gång jag skriver! Självklart är tips tillbaka hjärtligt välkomna, så har ni provat på nått nytt som ni kan rekomendera; let me know, hihi =) 

Dagens tips: Estrella roasted garlic & salt!

Potatismos!!

Kategori: Allmänt

Måste va det bästa som finns!!

... jag nöjer mig med det lilla jag :P

Shopping i Landets krona!

Kategori: Allmänt

Första klapparna handlade! ... och så lite till mig själv med! Efter snålandet den gångna månaden kände jag att det var dags att unna mig lite extra! Det blev örhängen =) Måste ju gynna handeln i min kära hemstad!!

Helgen ser ut att bli lugnt! Åkte hem till Landskrona idag och spenderade eftermiddagen med Lindita på stan... mysigt! Imorgon bär det vav till Lund igen! Måste baka inför söndagen och sitt sista Rehab... NÅGONSIN!! Hoppas mina jobbare undkommer vinterkräksjukan och dyker upp, men jag verkar viosst inte ha turen på min sida! En jobbare sjuk idag, men förhoppningsvis blir hon frisk till på söndag! Om någon har lust att jobba så är hjälp själklart välkommen :P 

Nästa vecka blir det också vg´s, vg´s och ´vg´s som gäller! Jävla affischering på tisdag, sen jobbar jag metro på onsdag och freda' mat på fredag! Förutom affischeringen ska det dock blir kul... sista racet nu ju =)

... slutet är nära!!

... det var vad jag trodde :(

Kategori: Allmänt

Och så var seminariumet intällt idag! Så jäkla typiskt... Här trodde jag att all egergi kunde gå till uppsatsen, men inte då! Läraren hade visst fått med sig en osynlig gäst med sig från MR-dagarna i Sthlm som han så fint uttryckte det och seminariet blev uppskjutet till en annan dag!

Slutligen ett litet tips:

Filippa Bark mina vänner!!
- Hon är i alla fall min "idol 2007"

http://www.youtube.com/watch?v=ybeIj-FRa7U

Överaskning, sociologi och den älskade julen!

Kategori: Allmänt

Lyckades hitta min läsarstatistik till denna bloggen, och tro det eller ej, jag har några läsare =)
Insåg därför att det är dags att ta tag i skrivandet igen! Synd bara att jag är så jäkla dålig på att komma på vad jag ska skriva om!! Hmmm...

I alla fall så har jag mitt sista seminarium idag för den här kursen. Bara b-uppsats kvar och sedan är det dags att lägga mäsnkliga rättigheter på hyllan. Dags för sociologin igen =) Har saknat det lite faktiskt! Mr är skitintressant, men allt jag läser om är folkmord, diskriminering, krig och kränkningar! När jag började läsa sociologi så kände jag verkligen att jag fick svar på saker jag frågat mig alltid och att världen kanske gick att förstå ändå! Så hoppas jag att jag kan känna snart igen... 

Bäst av allt är ändå at julen är nära! Jag älskar julen! Snart dags att börja handla julklappar, det måste ju vara något av det bästa som finns... att gå hela dagen i stan, med julbelysning och dekorationer.

... nostalgi i massor!

Var lugna mina (max 3) trogna läsare!! Det kommer ett nytt inlägg snart... hoppas jag :P