Klara, färdiga, gå..!

Tröttast i stan...

Kategori: Allmänt

... det vara bara det jag ville säga!

Bröllopsresa: Funchal, Madeira!

Kategori: Allmänt

Golden Residence, Funchal - Madeira.
16 juli - 23 juli.
We'll be there!
 
 
Att kliva upp på morgonen, promenera ner till frukosten och sedan ut i solen. Promenera ner längst strandpromenaden till stadskärnan och hamnen, ta en glass eller två. Slänga sig i havet, sola lite och promenera vidare. Restaurang på kvällen, fisk skaldjur och grillspett. Barer och uteserveringar fram till småtimmarna, goda drinkar och nya maken till sällskap.
 
Och så om igen!
 
Med reservation för förändringar de dagarna när vi känner för en utflykt; kanske med cykel, kanske med båt.
 
Nu längar jag som tusan; till möhippa, vigsel, fest och resa!.
Och till resten av livet, som ju redan har börjat.
Jag är lyckligast!
 

Idrotts- eller näringslivsgala?

Kategori: Allmänt

Landskrona idrottsgala blev Landskronagalan och i fredags var det dags. Vi hade lurat till oss biljetter och i trevlig sällskap slog vi oss ner i den till-lyxade idrottshallen. Skillnaden på en Idrottsgala och en Landskronagala  är, för er som undrar, att också näringslivet är representerat i den senare; nu skulle också näringslivet vinna priser. De enda som egentligen var glada att ha näringslivet där var näringslivet själv och unga idrottsprofiler som kanske i år hade chansen att stå på scen och tacka sina nära och kära blev åsidosatta så att DSV kunde vinna pris.
 
För min del skiter jag fullkomligt om DSV får pris eller inte (och ja, jag skiter faktiskt i Skumpa och Spalje med), men nu är det företagande som ska stå i centrum, företagande som är viktigt för Landskrona och företagadet måste ha ytterligare en arena. Jag tycker att det är tråkigt detta så uppenbart sker på bekostnad av kämpande ungdomar eller seniorer som har gett största delen av sitt liv för att främja indrotten och föreningslivet i Landskrona.
 
Men företagandet är viktigast för Landskrona. Det tycker i alla fall företagarna.
 
För företagarna blev vi ombedda att applådera och hurra, för de unga kämparna och de gamla eldsjälarna apploderade vi och hurrade vi utan att de behövde be om det. De är de viktiga vinnarna, det tycker i alla fall jag.

... kakmix, bär och Sprite zero?

Kategori: Allmänt

Fick nyss nys om ett rätt så märkligt (men dock spännande) recept.
 
I paket frysta jordgubbar
1 paket frysta hallon & blåbär
1 paket sockerkasmix
33 cl sprite zero
 
Lägg bären i en form, strö över kakmix och slå på läsken. Grädda i 160 grader i 45-50 minuter och servera med vaniljkesella.
 
Jag har ju dock inte testat så vet inte alls hur det smakar...
 
Nån som vet? :)

En blir stenhuggare och en annan ska försöka att inte ta sovmorgon hela tiden.

Kategori: Allmänt

När man är två, och båda två jobbar obekväma arbetstider är det inte särskilt obekvämt trots allt. Man kan ofta äta frukost länge tillsammmans på morgnarna och de morgnar man inte kan det så kan man unna sig en riktigt lång sovmorgon. Det gör då inget att man, när man är ensam hemma snozar i timmar och käkar frukost samtidigt som man tittar på avsnitt after avsnitt av Downton Abbey eller Game of Thrones.

Men när blivande maken helt plötsligt blir stenhuggare och måndag-till-fredag-arbetare så är varje morgon en sovmorgons-morgon; då kan man inte göra som man brukar för då kommer man aldrig på fått gjort. Man kommer aldrig komma till gymmet och man kommer aldrig komma ut i det fina vädret. Man kommer aldrig få städat och aldrig få lagat mat.

Man får helt enkelt ta sig i kragen, ställa klockan på 09.00 och fatiskt gå upp. Detta är "mans" plan. Och för er som inte förstod det...

... det är jag som är "man" i den här historien!