Klara, färdiga, gå..!

... och så vill jag slå ett slag för...

Kategori: Allmänt

... gammla vänner och nya bekantskaper
... arkitektur och häftiga prylar
... polsk öl men svenskt godis
... välfärd och allas lycka
... flygresor som avgår  tid
... människor som redan funnit sig själva
... trygghet i sig själv

... och så självklart min stora idol: Filippa Bark!!

Those were the days!!

Kategori: Allmänt

Men nu kastas jag in i vardagen igen.

Igår kom jag efter många om och men hem från min Polenresa med nerschamponerad resväska (bättre schampot än Finlandian i alla fall :P) och många härliga minnen. Träffade superroliga människor och hade jäkligt kul. Stammisstället blev u Louisa... torsdag, fredag, lördag och måndag var stället vår slutdestination =)





Men det blev mer än fest, staden var jättefin och hyddorna man köpte spårvagnsbiljetter var de märkligaste jag någonsin sett. Man hittade ALLT där, hahaha!



Men men home sweet home!!
Jag har i alla fall en ny favoritdring/shot...
... den får bli dagens tips: B52

Resan påbörjas...

Kategori: Allmänt

... ikväll kl 19.04!!

Precis då avgår flygbussen till Sturup!! Det ska bli såå roligt!
Foton kommer när vi är hemma igen!

Ha det underbart!

Krakow, here we come!!

Luftfuktare, frog-g-g och försenad inflyttningsöl!

Kategori: Allmänt

Var hemma hos Lindita och Jack i deras nya lägenhet igår. Efter några öl så åkte världens konstigaste film på; Frog-g-g eller nått i den stilen hette den! Det märkligaste jag någonsin sett... Trots det var filmen inte kvällens största hit. Den nyinskaffade luftfuktaren var den som drog åt sig mest blickar och samtalsämnen =)

I övrigt har helgen varit lugnare än lugnast och jag kom nyss hem till min lilla lya. Till mån stora förvåning var den betydligt mer städad än när jag lämnade den. Undrar vad Emelie har för baktanke med detta :P

Dagens låt: Lasgo - Something

Om oppositionen, nya kursen och mys!

Kategori: Allmänt

Igår var oppositionen på min uppsats avklarad! Nu väntar bara betyget som kommer nån gång snart! Känns superskönt att den är avklarad och nu är jag redo för en ny utmaning; min c-uppsats =) Nu kurs på måndag... Hinner dock inte va med så mycket eftersom jag åker till Krakow redag dagen efter vi börjat! Träffade en blivande kursare igår dessutom. Vi har gått samma sommarkurs innan och det känns skönt att ha någon man känner redan från början!

Idag blir det rundvandring i den vacka staden Lund med Emelie och hennes pojkvänn som flugit in från England, sen bär det av till malmö för lite mys hemma hos kattis med vin och utlovad kaka, hehe! Gott gott! Tror  på en trevlig liten tjuvstart på helgen och hoppas att resten blir lika bra ;)

Dagens låt: Mando Diao - Long before Rock n Roll

Idag...

Kategori: Allmänt

Idag är en bra dag!!

Sammanfattning - 2007 i bilder!!

Kategori: Allmänt

Så här såg år 2007 ut! Några sammanfattande bilder:





Tack för allt!! Vi fortsätter partyt detta året! This is the year!! =)

Mission accomplished, och så är resan bokad och klar!!

Kategori: Allmänt

Så var uppsatsen inne!! Pust!

... och s kan jag äntligen meddela att vi ska till Krakow sen 22:a!! Resan har varit bokad sedan länge, men eftersom det nya schemat för terminen inte kommit förrän nu så har jag hållig tillbaka lite på förhoppningarna! Nu blir det i alla fall av och vi ska ha såå kul! Vänta er bilder i massor =)

Är hemma i Lund för en gång skull! Känns lite märkligt, på gott och ont, för jag har inte varit här så mycket! Men men Morse med mamma är väl tillbaka nästa vecka, hehe!! Kattis var här igår på lite tjejkväll med film och vin! Supermysigt var det!! Men hur som helst...

Dagens tips: Filmen Bugsy Malone (maffiafilm med barn i alla rollerna, hihi)
Dagens låt: Gym Class Heroes - Cupids Chokehold

Tema: omväxling förnöjer!!

Kategori: Allmänt

2007 har nu gått mot sitt slut och lite omväxling kommer nu lite passande. Idag beställde jag ny mobil, hihi! SonyEricsson w910i. Längtar såå till den kommer. Weiii!!

Så nu till en nyhet rörande denna blogg! Eftersom dagens tips börjar bli lite långrandigt (säger man så egentligen??) så kommer jag nu växla det med dagens låt!!

2007 blir till 2008 och Dagens tips blir till Dagens låt!!

... och så första dagens låt: the verve - drug's don't work

Two down and five to go...

Kategori: Allmänt

Så var andra boken på den andra rundan avslutad! Tyvärr har jag inte de följande Harry Potterböckerna hemma så jag får väl springa ner på biblioteket och låna dom. Gäller att passa på att läsa dom nu innan nästa (den sista, iihhh!!) termin drar igång och en massa kurslitteratur ska läsas.

Jag vet att det kan verka onödigt att läsa en massa böcker som man redan läst en gång, men jag måste säga att det är något visst med den där Harry Potter! Jag blir som förtrollad när jag läser böckerna :P

Nu ska jag kolla på Little Miss Sunshine med mor min!!

Dagens tips: Utbildningen i mänskliga rättigheter i Lund... jag kommer sakna den!!

... och så var det dagens tips!!

Kategori: Allmänt

... stjärnorna på slottet!!!

Nästa vecka är det Peter Stormare's dag =)

Kanske inte då...

Kategori: Allmänt

Bortse från länken i föregående ilägg =(
Vet inte varför den inte vill funka!! Bättre lycka nästa gång kanske...

Aarrgghh!!!

Kategori: Allmänt

... ett litet förlåt till dom jag älskar!!

Microsoft Word driver mig till vansinne ibland!! Nej, jag vet inte varför jag alltid ska åka hem när jag skriver uppsatser och hemtentor. Men jag säger då det... när innehållsförteckningen inte ville som jag ville trodde jag nästan att jag skulle dö!! Det var därför jag råkade slå lite i tangentbodet, hehe! Konstigt faktiskt om man tänker efter... jag är ju en så snasad människa annars =)

Hur som helst skickade jag in den jäkla uppsatsen till sist

- Barnsexturismen och dess tillfällighetsförövare: om varför människan begår sexualtrott utomlands

Så nu är den snart klar. Pust!! Handledaren ska ta sig en sista titt sen publiceras den! Hihi! Ska bli så skönt att ha den avklarad. Men det är väl lugnet före stormen. Snart är det dags för C-uppsats. Ska bli riktigt spännande och jag ser faktiskt fram emot det! Det gör någ inte min familj... även den lär ju skrivas här hemma :P

Dagens tips: Chambao (vilken röst hon har!!)
Här är en liten länk  (klicka på den första som kommer upp om du inte hamnar direkt på sidan...)

Om längtan till vardagen...

Kategori: Allmänt

... och så älskar jag Harry Potter!!

Måste idag göra er alla medvetna om att jag längtar tillbaka till vardagen! Jag vill att en ny termin med nya utmaningar och rutiner ska dra igång! Hur mycket jag än gillar och tyckt att mänskliga rättigheter är intressant så saknar jag min sociologi, hihi!

Idag har jag inte gjort NÅGONTING!!

Det kan ju va ganska skönt ibland, men idag var det kanska tråkigt och nu har jag huvudvärk! Eftersom uppsatsen bara väntar på korrekturläsning finns där inte så mycket mer att göra så jag har dragit igång en ny runda av Harry Potter-läsning! Jag älskar böckerna och den första tog slut på en eftermiddag... nu är jag inne på tvåan, men tyvärr får jag så jäkla ont i ryggen och huvudet att läsa för mycket! Heja heja heja Harry! Han hade trollat bort den på ett ögonblick...

Nu har jag hur som helst lagt ner läsningen och funderar vad jag ska hitta på i stället! Får nog försöka övertala någon att följa med på en liten promenad i blåsten.

Dagens tips: Matvete (Ännu en nyttig matupplevelse)



 

Precis som alltid!!

Kategori: Allmänt

Är det inte kostigt att man varje nytt år inbillar sig att det nya året ska vara ett toppenår?
Man lovar sig själv att man ska träna mer, äta mindre, möta kärleken och så vidare och så vidare...

Detta årsskiftet är inte annorlunda! Detta året ska jag träna mer, äta mindre och möta kärleken!!

Vänta ni bara...

Dagens tips: Grönkålssoppa!!